• koetsiekoe
  • zangles 1
  • zangles 2
  • optreden
  • profielfoto
  • frankrijk p
  • microfoon

                                                                                                                                                                                                      

Sommige mensen zeggen wel eens: “zingen kan iedereen”. Dit is gedeeltelijk waar. Als je kunt praten kun je technisch gezien ook zingen. Het is namelijk hetzelfde apparaat dat wordt gebruikt. Wel komt er enig talent bij kijken. Als je totaal geen muzikaal gehoor hebt valt het niet mee om zuiver te zingen, al heb je nog zo’n geweldige techniek.                                                    

Wat je bij mij kunt leren is hoe je jou stem goed kunt gebruiken zonder je stem te belasten of hees te worden. Ook leer je je adem te beheersen. Je kunt leren hoe je verschillende stijlen muziek het beste kunt zingen en benaderen. Je kunt leren improviseren, hoe je in een band kunt functioneren, hoe je meerstemmig zingt. Ook is er aandacht voor microfoontechniek. Uitgangspunt is je eigen favoriete muziek. Je draagt zelf je liederen aan. Heb je geen idee, dan heb ik genoeg keus voorhanden om daar iets uit te zoeken. Ik leer je hoe je deze het beste kunt zingen.                                                                         

Ik geef les volgens de  Complete vocal technique methode die is ontworpen door Catherine Sadolin. Ik heb in 2010 de 1 jarige cursus gedaan. Deze methode is de meest vernieuwende in de hele wereld op gebied van zangtechnieken. Je kunt in een veel kortere tijd veel meer technieken leren dan met de oude vertrouwde methodes die gangbaar zijn. Verder gebruik ik ook technieken uit de Estill voice training system. Ook bekend als EVTS. In 2011 heb ik niveau 1 en 2 gedaan van deze opleiding. In 2019 heb ik de advanced course EVTS gedaan. Op dit moment ben ik bezig met het verdiepingstraject van de EVTS-methode. Deze methode is heel anatomisch, waarbij je precies leert welke spieren je moet aanspannen en welke je juist moet loslaten om zo vrij mogelijk te kunnen zingen.

Op dit moment geef ik les bij Stichting JAM in Eersel. (dit is een stichting voor popmuziek) De tarieven zijn per lesblok van 12 lessen:

  • 30 minuten zangles individueel:                € 255,00     < 21 jr. € 308,00 per lesblok
  • 60 minuten groepszangles: 4 personen     € 130,00      < 21 jr. € 157,00 per lesblok
  • 60 minuten groepszangles: 3 personen     € 173,00      < 21 jr. € 209,00 per lesblok

De lessen vinden plaats op dinsdag tussen 14.00 u - 22.00 uur.

Ik geef ook les bij mij thuis op afspraak. De lessen kosten hetzelfde als bovengenoemde prijzen.(de prijzen boven 21 jaar zijn inclusief 21% BTW). Het voordeel van de lesblokken van 12 lessen is dat je na 12 lessen kunt besluiten of je wilt stoppen of doorgaan. Je zit niet voor een heel jaar aan de lessen vast.

Als dit je wat lijkt kun je je aanmelden via mijn emailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.com   of per telefoon 06-17743353.

ZANGLES ALS THERAPIE

Zingen in een vertrouwde sfeer, als therapeutisch middel om vrij te komen van dingen die je belemmeren

In de jaren dat ik zangles geef aan groepen en individuen, heb ik veel ervaring opgedaan met mensen die psychisch vastzitten, maar ook met mensen met autisme of een geestelijke beperking. Ik ga uit van een positieve benadering. Van wat je kunt en niet van wat je niet kunt. Daar bouwen we op verder.

Zingen is een geweldig hulpmiddel om los te komen en je vrij te leren voelen. Daarnaast is het psychologische aspect belangrijk

Zingen is een expressie/uiting van gevoelens. Mensen ervaren het als plezierig en bevrijdend steeds meer van zichzelf bloot te durven geven en daarmee drempels te overwinnen. Het geeft je meer en  meer zelfvertrouwen.

Zingen is leuk en doet jezelf goed!

 

 

JSN Corsa template designed by JoomlaShine.com